HTML

Egy civil polgár

Friss topikok

Címkék

Amikor egy kérdés elhangzik egy képviselői tesületi ülésen

2014.12.17. 18:23 Fendrich Zoltán

A 2. nyílt levelemben feltettem 3 kérdést, amire Barta János képviselő válaszolt, és ez egyik ígérete az volt, hogy a 2014.12.17-i testület ülésen felteszi a kérdést Karácsony Gergelynek.

A kérdés ez volt:
1. Zugló önkormányzata elfogadta 2014.11.14-én az átláthatóságról szóló rendeletet. Ebben többek között vállalta, hogy visszamenőleg és a jövőben az önkormányzati szerződéseket nyilvánosságra hozza, valamint a képviselői tisztelet díjakat is közzéteszik a zuglo.hu oldalon. A rendeletben nincs meghatározva tiszteletdíjjak közzétételéről a végső időpont. Mikorra tervezik ennek megvalósítását? Hajlandóak e erről egy rendeletet benyújtani, megszavazni a következő testületi ülésen (a 2014.12.17-i utáni)? A tiszteletdíjakba bele értem a képviselői tiszteletdíjat, a bizottsági tiszteletdíjakat, és a felügyelői bizottsági tiszteletdíjakat.

Természetesen Barta János nem ilyen hosszan tette fel, hanem összefoglalva: Mikor jelennek meg a szerződések, és a képviselői tiszteletdíjak a zuglo.hu oldalon?

 

Karácsony Gergely válasza: a szerződések 2015.03.31-ig kint lesznek, a tiszteletdíjak közzétételét pedig a jegyzőnek adta ki feladatként.

Az elsőről írásos megerősítés is van, a másodikra szintén írásos szándék, de időpont nincs. Ez azzal a veszéllyel jár, hogy akár 2018-ban is kirakhatja, hisz nem vállat határidőt. Az külön elgondolkoztató, hogy milyen akadálya lehet a tiszteletdíjak kitételének? Információk folyamatosan jelennek meg a zuglo.hu oldalon, tehát a feltöltésnek akadálya nincs, a tiszteletdíjakat meg megszavazták, így tudják hogy mennyi is az pontosan!

 

Vajon mi lehet még az akadály?

 

 

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fendrichzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr106991865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.18. 11:34:15

februárban újra rá kell kérdeztetni

Fendrich Zoltán 2014.12.19. 08:14:18

@tesz-vesz: Mindenképp rákérdezek, de remélem addigra már kint lesz.

KP-papa 2015.01.07. 08:26:58

Januárban kell rákérdezni. Mostantól minden dokumentum mellé rögzíteni kell az előterjesztő, a felelős, a határidő mellett azt is, hogy mikor és milyen formában kell a honlapra kerüljön az átlátszósági követelmény teljesítése érdekében. Az összes közzétételnek egyszemélyi felelőse kell legyen, aki mulasztás esetén felelősségre vonható.

Fendrich Zoltán 2015.02.03. 13:29:05

@KP-papa: Részben megvalósult a dolog, mert kikerült a zuglo.hu oldalra a tiszteletdíjak. A szerződésekre meg még messze a határidő. A lényeg, a változás megindult!
süti beállítások módosítása